Plutar – kwaliteit zichtbaar maken

19 mei 2017 |

Eén ding was voor Plutar al wel helder: wij willen onze kwaliteit beter zichtbaar maken. Dat levert geen enkel probleem op, Plutar levert namelijk alleen maar meubels van hoge kwaliteit, van het merk Haba. Maar alleen kwaliteit verteld niet het hele verhaal waar Plutar voor staat.

Durf je te positioneren

Alleen het uitgangspunt ‘kwaliteit’ levert alleen niet genoeg houvast om richting te geven aan het redesign van de website, waar om gevraagd werd. Vandaar dat we eerst samen aan de slag zijn gegaan om vanuit de Visie te werken, de kernwaarden te bepalen en helder op te schrijven. Om zo te kunnen blijven toetsen of wat we samen aan het maken zijn nog steeds past bij het merk Plutar.

Uit deze sessies volgde onder andere deze positionering:
Plutar ontwerpt inrichtingsplannen voor kinderopvang, basisscholen en zorginstellingen, en levert hoog kwalitatieve meubels en speelelementen voor peuters en kleuters die blijven uitdagen en lang mee gaan.

Kernwaarden zonder inhoud

Het bedenken van enkele kernwaarden lukt binnen ieder bedrijf wel, als je er even voor gaat zitten. Maar hier aan heb je alleen iets als je je hiermee ook weet te onderscheiden van de concurrent. Een aantal losse woorden leveren niets op als deze niet geladen worden. Voor de nieuwe website hebben de kernwaarden een concrete invulling gekregen voor Tone-of-voice, kleurgebruik, typografie, visuele stijl en ook de beeldkeuze. Zo kan bij iedere pagina template, inspiratie artikel of pagina banner worden getoetst of dit wel écht Plutar is. Een leidraad die iedereen binnen het team houvast geeft.

Interessante inhoud, alleen voor wie het iets aan gaat

Het helder bepalen van de doelgroepen – en meer nog wie daar buiten vallen – heeft veel helderheid opgeleverd voor de website inhoud en structuur. Het zorgt dat de aandacht en energie gestoken wordt in de content die er toe doet en ook iets oplevert. Nee, jouw website hoeft geen allemansvriend te zijn.

Interviews met mensen uit de doelgroep maken al snel een aantal thema’s van interessante content duidelijk en hebben de basis gevormd voor de Inspiratie pagina’s. Hierop komen precies die onderwerpen aan de orde waar Plutar waarde toevoegt voor de doelgroep, hulp bij het interessant, speels en veilig houden van de omgeving voor kinderen binnen kinderopvang, basisschool en zorginstelling.

Stapsgewijs opschalen

Noem het een MVP, wij vonden het gewoon een heel geslaagde website. De eerste versie van de nieuwe website ging april 2016 live. Een website die met zijn frisse uitstraling direct indruk maakte op bestaande klanten en concurrenten.
Dit betekende naast een uitstraling die bij het merk past ook een grote verbeterslag in het digitaal bestellen; heel belangrijk voor een leverancier van meubels met zo veel verschillende opties.

Fase 2: een webshop toevoegen

Direct was ook de wens duidelijk om op den duur over te gaan naar een volledige webshop. Een catalogus met meer dan 3000 variabele producten digitaliseren is een behoorlijke klus, maar ondertussen is ook de webshop toegevoegd aan de site. De eerste resultaten voor product vindbaarheid en SEO zijn al duidelijk te zien.

Is jouw website ook toe aan een volgende stap of opfris beurt?

Stuur mij de url van je website en ik geef je de eerste verbeter tip cadeau.
Of neem contact op om te bespreken hoe we samen jouw website kunnen verbeteren om meer tevreden bezoekers en omzet te realiseren.

Samenwerken?

Een langere opdracht (intern) of een korte samenwerking
(enkele workshops of een usability review), neem gerust contact op om te kijken of we samen kunnen werken.

Cases van andere projecten

Intergamma

Gezinshuis.com

Medipoint

Tags :