Intergamma

18 februari 2020 |

Werken voor drie formules, in twee talen, met een gedeelde webomgeving. Bij Intergamma hebben we als #Team User Delight voor Gamma Nederland, Gamma België en Karwei de gebruiker mogen vertegenwoordigen op alle digitale omgevingen.

U vraagt, wij draaien

Als UX team werkten we bij Intergamma overstijgend aan drie development teams, elk met hun eigen focus binnen het digitale domein. Daarmee ontstaan er drie type projecten:

  • Grotere Epics zoals een rebranding voorbereiden
  • Binnen Agile Sprints van de teams aan UX vraagstukken werken
  • Hypothesen voor CRO opstellen en uitwerken tot testbare ontwerpen.

Natuurlijk rennen we als team niet achter diegene met de grootste mond aan. Maar bespreken we hoe we met onze beschikbare UX tijd, de meeste impact kunnen maken.

Een paar hoogtepunten uit mijn Intergamma periode

  • Een nieuwe Check-out voor Gamma NL. In één gewaagde stap van een multi-step check-out naar een one-pager. Terwijl direct ook de vernieuwde styling doorgevoerd wordt. Het leverde een omzetstijging op van bijna 10%.
  • Configuratoren met focus: een duidelijke keuze voor samenstellers in plaats van een alleskunner zonder richting en overzicht.
  • Het online brengen van de volledige verhuur catalogus binnen eigen techniek.

Klanten begrijpen, behoeften onderzoeken

Customer journeys om klant inzicht te krijgen. Vaak gevolgd door interviews in bijvoorbeeld de bouwmarkt. Of via questionnaires op de website meer inzicht te krijgen in een aantal specifieke vragen.

Het opzetten van een eigen verhuur functionaliteit binnen het eigen platform is één van de projecten waar veel verschillende disciplines bij betrokken zijn. Experts met kennis over beschikbare product-data, betaalstromen, voorraadbeheer, etc.

Eerste ideeën uitwerken

Tijdens design sessies, of door zelf in alle rust verschillende ideeën te onderzoeken: Raak maar niet te gehecht aan de eerste ingeving. Na de feedback vanuit verschillende hoeken (techniek, design, brandmanager, etc) ziet dit er heel anders uit. En is nog veel beter geworden (als het mee zit :)

Usability testing: ontdekken en aannames checken

Leuk dat het ontwerp voor ons UX’ers duidelijk is, is het logisch voor de gebruiker? Dat wil ik wel eens weten.
Het voordeel van een organisatie met fysieke winkels: Guerilla Usability testing is heel makkelijk uit te voeren. In iedere redelijke plaats is wel een bouwmarkt te vinden. Door de onderzoeken in verschillende type winkels uit te voeren, groot en klein, in steden en kleinere plaatsen groet ondertussen het inzicht in de klant ook.

Natuurlijk ontstaat hiermee geen juist totaalbeeld, dus ook in samenwerking met onderzoeksbureau’s als Braingineers, WUA en Riff online zijn onderzoeken gedaan met verschillende groepen doe-het-zelvers die in het lab uitgenodigd zijn.

Data-driven

Dan denk je de juiste oplossing gevonden te hebben. Maar het bewijs moet dan nog wel geleverd worden. Grote en kleine wijzigingen worden gevalideerd, meten is uiteindelijk weten.

Consistentie: Design in een system

De drie merken delen een groot deel van de code, maar hebben een eigen identiteit. Hiervoor is een begin gemaakt met een design systeem, om hergebruik van code en een éénduidige visuele stijl vooral makkelijker te maken en hiermee te besparen in design en development tijd.

Wat heb ik (hebben we) gedaan

  • Stakeholder management
  • Customer Journeys
  • Klantinterviews
  • Design Sprint / workshops faciliteren
  • Online brand identity management
  • Interaction design
  • Visual design
  • Usability research

Samenwerken?

Een langere opdracht (intern) of een korte samenwerking
(enkele workshops of een usability review), neem gerust contact op om te kijken of we samen kunnen werken.

Cases van andere projecten

Gezinshuis.com

Medipoint

Plutar

Tags :