Liever iets gedaan, dan wachten op perfectie

1 maart 2015 |

Eindelijk, de website staat online.
Het zal wel een bekend beeld zijn. Want meestal is het een aardige klus om een website af te krijgen. Maar dat is nu net het mooie aan het web, het staat niet gedrukt. Alles is aan te passen. En ook aan te vullen.

Goed genoeg

Natuurlijk, ook ik heb standaarden. Niet alles kan zomaar online. Maar het is wel lekker om, zo gauw iets ‘goed genoeg’ is, het van de To-Do lijst te kunnen schrappen. Of in ieder geval te kunnen kijken of wat goed genoeg lijkt vanuit het eigen perspectief ook echt goed genoeg is, voor bezoekers op een website bijvoorbeeld. Om dan te besluiten of dit punt van de lijst nog extra aandacht nodig heeft, of dat het tijd is het volgende punt van de lijst aan te pakken.

Done is better then perfect

Bij het schaven aan een product, totdat het perfect is hoort vaak ook voortschrijdend inzicht. Waardoor wat bijna perfect leek, ineens weer van voren af aan bekeken moet worden. Zo gaat het ook bij veel web projecten. Tijdens het uitdenken van de hele website is de techniek al weer verandert. En dus kunnen alle keuzes opnieuw ter discussie gesteld worden.

En ondertussen staat er nog steeds niets online. Of staat die verouderde website er nog steeds, met nieuws dat een jaar achter loopt.

Daar ga ik niet op wachten. Dus hierbij een eerste stap. Als je suggesties of opmerkingen hebt, laat het me gerust weten. Misschien is het dan tijd voor een verbeter ronde.

Tags :